Dr. Andrási Katalin

2004-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Orvostudományi Karán és munkámat a Heim Pál Gyermekkórházban kezdtem először osztályosorvosként, majd rezidensként. Képzésemet a megszokott rend szerint az összes osztályt “végigjárva” folytattam beleértve a Madarász utcai Gyermekkorház osztályait is, természetesen mindvégig az ügyeleti ellátásban is részt vállalva. Ezt egy hosszabb gyermekgondozási időszak szakította meg, visszatérve, gyakorlati időmet letöltve 2016-ban szakvizsgáztam kiváló eredménnyel. Ezután a kórház gyermekotthoni osztályán dolgoztam, munkám során egészséges és sérült, többségében állami gondozott gyermekek egészségügyi ellátását biztosítva. 2014-től a Heim Pál Gyermekkórház sürgősségi osztályának ügyeleti ellátásában vettem részt. Munkám során nagyon fontosnak tartom a prevenciót, a szülőkkel való kommunikációt, és azt hogy a legújabb szakmai irányelveket kövessem.

Zsuppán Fabiola

Egészségügyi pályámat csecsemő és gyermek szakápolóként kezdtem, majd mentőtiszti diplomát szereztem a Semmelweis Egyetemen, Budapesten. 9 éve dolgozom a Heim Pál Gyermekkórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán.5 éve rendszeresen oktatok felnőtt és gyermek elsősegélyt és ellátást laikusoknak, iskolai osztályoknak és egészségügyi szakdolgozóknak, leendő ápolóknak OKJ-s képzések keretében.

   Tagja vagyok a Heim Pál Gyermekkórház oktató csapatának, 4 éve pedig az Európai Újraélesztési Társaság instruktoraként részt veszek ápolók, mentőtisztek és orvosok gyermek újraélesztési és sürgősségi ellátási oktatásában. Hiszem, hogy megfelelő felkészültség mellett, hiteles forrásból tájékozódva, néhány egyszerű fogást elsajátítva és így kellő önbizalommal felvértezve bárki képes lehet szakszerűen és magabiztosan helytállni, legyen szó akár egy egyszerű gyermeknátháról vagy komoly egészségügyi vészhelyzetről.

 

Schégerin Rita

Három gyermek édesanyja vagyok. Férjemmel és két kutyánkkal Budapesten élünk. Hivatásomat tekintve, mint szülésznő, jelenleg a Róbert Magánklinikán kísérek szüléseket.

Gyermekeim születése után annyira elvarázsolt a szülőszoba légköre, hogy beiratkoztam a szülésznőképzőbe. A Szent Imre Kórházban töltött szakmai gyakorlatom alatt olyan kolléganőktől tanulhattam, akik nemcsak szakmailag voltak magasan képzettek, hanem megtaláltam bennük azt, amit kerestem egy jó bábában. Ezt a komplex tudást próbálom azóta is állandóan tovább fejlesztve elsajátítani. Ez a komplexitás a várandósság-szülés-gyermekágyi időszak testi és lelki folyamatainak ismeretéből és azok támogatásából, az anya-baba egységként való kezeléséből, a várandós és a gyermeke kompetenciájának tiszteletben tartásából áll, természetesen mindezt megfelelő, pozitív szuggesztiókat tartalmazó kommunikációval és nagy empátiával kivitelezve.

   Frissen végzett szülésznőként a Semmelweis Egyetem II. sz. Szülészeti Klinikáján kezdtem dolgozni. Az itt eltöltött 10 év alatt nagyon sok olyan esettel találkozhattam, amivel általában egy máshol dolgozó kolléganő sokkal kisebb eséllyel találkozik. Ezekből is sokat tanultam. A klinikán nagyon magas a szülésszám így én is több száz szülést kísérhettem.

Két évvel ezelőtt úgy éreztem eljött annak az ideje, hogy váltsak. Így csatlakoztam a Róbert Magánklinika csapatához, jelenleg itt kísérek szüléseket.

   Fontosnak tartom folyamatosan frissíteni a szakmai ismereteimet, ezért rendszeresen veszek részt tanfolyamokon, előadásokon, egyéb képzéseken, kommunikációs tréningeken, leginkább természetes szülés témakörében.

Fehér Beáta

Négy éve területi védőnőként dolgozom a XIII. kerületben. Szerelmem az éneklés, szívügyem a mosoly. Gitározni magamtól tanultam, az éneklés mindenkiben ott van, a ritmusérzék pedig fejleszthető. Szeretek foglalkozásokat tartani, korábban is vezettem már az Ipoly utcai rendelőben nagy sikerrel. Ismerkedjünk meg a következő daloldás foglalkozáson. Várok szeretettel minden kicsit és nagyot 0-3 éves korig.